Skip to content
Home » Ik gebruikte natuurkunde om door een klas te komen bij The Barre Code

Ik gebruikte natuurkunde om door een klas te komen bij The Barre Code

  Ik gebruikte natuurkunde om door een klas te komen bij The Barre Code

  Soms, als ik in mijn keuken aan het koken ben, begin ik verstrooid mijn oude balletbewegingen te oefenen: tendus, pliés en battements. Of, als ik na werktijd door de gang loop, markeer ik een jete (sprong). Over het algemeen, als ik hiermee begin, is het tijd voor een barre-les.

  Ik heb me aangemeld voor een lunchsessie bij The Barre Code in het Design District. Ik kwam een ​​kwartier te vroeg in de les en vulde een formulier voor nieuwe leden in.Er was een vraag over blessures en ik vertelde mijn handicap aan de instructeur. Ze stelde een paar vragen, maar maakte er geen groot probleem van.

  Ik pakte een set gewichten – de lichtste die ze bieden is twee pond – en een stoffen oefenband en liep de studio in. Het had een zachte vloer en stations op de muren achter de bar. Ik was nerveus dat de plekken te dicht bij elkaar stonden, maar we hebben veel vloerwerk gedaan in het midden van de kamer waardoor we ons konden verspreiden. We begonnen met lunges en knieliften om op te warmen terwijl de studenten binnenstroomden.

  De eigenlijke les was verdeeld in de lichaamsdelen waaraan we zouden werken: armen, benen, kern en bilspieren. De armen waren precies wat je zou verwachten: veel krullen, liften en schouderrotaties die de gewichten vasthouden en de karakteristieke kleine pulsen van barre. Voor alle armbewegingen gaf onze instructeur ons de mogelijkheid om ze zonder gewichten te doen. We deden ook planken en push-ups. Dit waren moordenaars omdat ze super traag waren; omlaag voor vier, vasthouden voor vier, omhoog voor vier. Maar we kunnen muur push-ups doen als dat nodig is.

  We gingen naar de bar voor onze beenoefeningen. De instructeur liet ons de oefenband om de bar wikkelen en vervolgens terugtrekken totdat deze strak stond. Het hele punt was om ons minder steun te geven dan wanneer we de lat vasthielden, maar ik vond het heerlijk om dat koppel (yay physics!) te gebruiken om me te helpen. We gingen op onze tenen (relevé) voor dit hele gedeelte, bogen onze benen en pulseerden ze in kleine bewegingen. Hoewel dit zeker niet gemakkelijk was, hoefde ik niet te wijzigen.

  Na de benen gingen we op de grond zitten en leunden achterover terwijl we de band vasthielden tot we ons in een crunch-positie bevonden. We pulseerden lichtjes op en neer. Door de band vast te kunnen houden, kon ik deze crunches doen, omdat ik mijn armen kon gebruiken om mijn zwakke kernkracht aan te vullen. Deze waren nog steeds moeilijk, vooral toen we begonnen met variaties. We deden ook beenliften, zijplanken en fietstrappen, die ik moest aanpassen.

  Ik voelde me het meest op mijn gemak toen we bij de bilspieroefeningen kwamen. Ze leken het meest op een standaard balletles, die ik negen jaar heb gevolgd. We stonden tegenover de bar en lieten onze handen zachtjes rusten. Dan cirkelden we met onze benen achter ons (rond de jambe) in kleine lappen achter ons – langzaam ons been achter ons optillend en naar beneden, en dan pulsen toevoegen. Aangezien ik deze gedachteloos in mijn keuken doe, waren deze gemakkelijk. Toen deden we coupés, die vergelijkbaar zijn, behalve dat je been achter je gebogen is. Dit werd een beetje moeilijker en ik voelde dat mijn lichaam begon te krampen en te protesteren, maar ik genoot er nog steeds van.

  De les eindigde met iets dat de ‘burn-out’ wordt genoemd – in feite een lange muur zitten – en rekken. Ik was daarna pijnlijk en wankel, maar tevreden.

  Laatste gedachten

  esthetiek

  De ruimte van de Bare Code is opgezet als een typische dansstudio, maar met een zachte vloer en een enkele bar aan de muren. Er was een lang lint van blauwe lichten langs de bovenkant van de spiegel, wat leuk was. Terwijl we naar verschillende secties gingen, dimden de tl-lampen en begon het wit op mijn sokken te gloeien. Het is een leuke ervaring: de muziek is pakkend en de studio organiseert themasessies, zoals ‘Back to the 90s Barre’.

  moeilijkheidsgraad

  Hoewel ik geen enkele barre-les gemakkelijk zou noemen – die kleine bewegingen branden – vond ik deze les ook niet te moeilijk. De instructeur gaf ons variaties op verschillende oefeningen, zodat we op ons eigen niveau konden werken. En hoewel het niet elke les wordt aangeboden, vond ik het leuk om de oefenband aan de mix toe te voegen. Het was een leuke uitdaging om te balanceren, maar het heeft me zeker geholpen als het ging om crunchen, waar ik altijd mee worstelde.

  toegankelijkheid

  De studio maakt geen grote ophef over blessures. Als je geblesseerd of gehandicapt bent zoals ik, is het echt aan jou om ervoor te zorgen dat je instructeur het weet. Ze bieden echter virtuele sessies en de barre-klasse is gemakkelijk aan te passen – doe wat je kunt, en niemand besteedt echt aandacht aan je. In deze klas hoefde ik echter niet veel wijzigingen aan te brengen, wat verrassend en opwindend voor mij was.

  De kosten van alles

  Ik hield van het introductieaanbod van The Barre Code: drie gratis lessen. De enige kicker is dat je ze allemaal in een periode van twee weken moet nemen. Als je eenmaal je gratis lessen hebt doorlopen, biedt de studio barre, brawl (kickboksen), bootcamp en meer lessen. Een enkele les kost 25,-. Lespakketten beginnen bij $ 110 voor vijf sessies en maandelijkse lidmaatschappen beginnen bij $ 69 (vier lessen per maand). Als je niet klaar bent om je creditcard te overhandigen, biedt de studio ook gratis community-lessen in het weekend.

  Zou ik teruggaan?

  Ik heb al. Ik heb tenslotte drie gratis lessen gekregen.

  Auteur

  Catherine Wendlandt

  Catherine Wendlandt

  Profielen bekijken

  Catherine Wendlandt is de online associate editor voor D tijdschriften‘s Living en Home and Garden blogs, waar ze alle…